Ens preocupa més la paràlisi o la por del govern municipal d’UPM i ERC?

Ens preocupa la paràlisi o la por d'aquest equip de govern que hem vist en el primer Ple telemàtic de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Ens preocupa més la paràlisi o la por del govern municipal d’UPM i ERC? El no-ple d’ahir ens ha fet saltar totes les alarmes i la pregunta té trampa, ens preocupen molt totes dues coses. D’una banda la por a l’escrutini públic, al debat, a facilitar que la informació circuli el que fa és empobrir i posar en perill la democràcia. I estar paralitzats per la por no és una opció que ens podem permetre ara. I el nostre govern local ara és aquí.

El Ple, per llei s’ha de fer en públic i amb públic, ha d’estar sotmès a l’escrutini, al debat, a la crítica dels ciutadans i de l’oposició. Ahir no va ser així. Era el primer Ple telemàtic que es feia, però per aquest motiu concret, per ser el primer, encara amb més raó havia d’estar preparat amb temps: preparat, previst i provat amb tots els regidors. Bé que quan vam fer la sessió de les informatives (no emesa en directe) ens ho van fer provar, amb encert, 4 dies abans, perquè tot funcionés.

El motiu que van donar a cinc minuts de començar la sessió és que dos regidors no es podien connectar amb la seva tauleta si el ple s’emetia en directe. És possible. Però aquest problema ja el coneixien des d’abans del ple. Perquè van haver de fer proves per comprovar que es podia fer, i perquè en altres pobles ja ho havien provat i ja ho sabien. I sabien la manera d’evitar-ho. Però van triar no evitar-ho. Per què?

Continua llegint

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.